Tijd om je datacenter uit de UK te migreren

Er zijn 2 waarderingen

Hacking, Cloud, online privacy

De Britse overheid heeft de interne "Code of Practice" opgesteld die de Britse inlichtingendiensten de bevoegdheid geeft om doelen te hacken, ook al zijn ze geen bedreiging voor de nationale veiligheid of worden ze niet van een misdrijf verdacht. Dit is gelukt doordat de wet is aangepast zodat de geheime dienst GCHQ niet wegens hacking kan worden aangeklaagd.

 

 Dat laat privacyorganisatie Privacy International weten. De organisatie kreeg dit een dag voor een hoorzitting over de illegale hackingpraktijken van het GCHQ te horen.

 

Op 3 maart is er een wetswijziging doorgevoerd waardoor inlichtingendiensten niet wegens hackingoperaties kunnen worden vervolgd

De hackingpraktijken van de inlichtingendienst zouden namelijk in strijd met de Britse computerwetgeving zijn, die natuurlijk dit soort praktijken van hacking verbiedt.

 

Vorig jaar juni introduceerde de Britse overheid stilletjes wetgeving waardoor inlichtingendiensten niet aansprakelijk kunnen worden gehouden wegens hacking. Dit heeft volgens Privacy International niet alleen invloed op de aanklacht, maar biedt Britse opsporingsdiensten ook de mogelijkheid om cyberaanvallen binnen Groot-Brittannië uit te voeren.

 

Tijd om je Rack leeg te trekken, bel ons voor een passende oplossing,

DGTL design, gewoon zorgvuldig werk