Vodafone creëert simkaart waarmee een aantal Amsterdammers hun smartphone kunnen gebruiken om in- en uit te checken bij GVB.

Er zijn 5 waarderingen

NFC, Vodafone, Mobile

Vodafone zal in het begin een test uitvoeren waarbij 100 Amsterdamse Vodafone klanten een speciale simkaart krijgen van het bedrijf. Deze simkaart maakt het mogelijk om via NFC (Near field communicatie) hun telefoon als vervoerbewijs te gebruiken binnen de transportmiddelen van GVB. Dit is ideaal, want iedereen heeft een telefoon bij zich dus is er ook minder kans dat je je OV niet bij je hebt of dat je het kwijt raakt. Natuurlijk kan je dit niet op een oude telefoon gebruiken, maar op een smartphone natuurlijk wel.

De mensen die een simkaart hebben gekregen houden het tegen een terminal in de bus, Tram of metro zoals dat nu ook bij de OV-chipkaart  werkt. Soms vergeet je of je in- of uit hebt gecheckt, maar nu kan je dat op je telefoon bekijken. Als dit een succes word  willen Vodafone, GVB en Trans Link System dit project landelijk gaan uitrollen.

Het met je telefoon in- en uit checken is vooral een plus voor jongeren. Jongeren zijn vaker degenen die een OV-chipkaart thuis laten of ergens vergeten, maar een telefoon nemen ze meestal altijd mee. Ook op stations zonder poortjes waar alleen een terminal is vergeten jongeren vaak om in te checken. Als dit een succes wordt is er ook minder kans op onnodige boetes.