AngularJS

Er zijn 8 waarderingen

DGTL, DGTLdesign, AngularJS, NodeJS, Development, PHP, app, applicatie, website

Angularjs laat je webapplicaties schrijven alsof je een slimmere browser gehad. Het laat je de HTML's syntax uit breiden naar onderdelen van de toepassing terwijl je gewoon gebruik maakt van de HTML template/syntax. Het speciale eraan is is dat het automatisch de gegevens van de UI (hetgene dat je ziet_ synchroinseert met de JavaScript objecten door middel van een 2-way-data binding. 

AngularJs in combinatie met NodeJS zal in de toekomst de meeste PHP websites vervangen. Dit komt vooral door het feit dat PHP statisch is (PreProccessing) en hulp nodig heeft van externe talen (Zoals bijv. AJAX) om data live te synchroniseren. Met AngularJs & NodeJS kan dit on-the-fly worden gedaan.

 

De punten die AngularJS zo sterk maken zijn O.A het volgende:

  • HTML als de matrijs. Jij, je browser, je editors en je andere gereedschappen weten al alles over het werken met HTML. Waarom iets anders introduceren? Angularjs laat je vocabulaire HTML uit breiden met je eigen app-specifieke elementen, attributen, en klasse-types die volledig compatibel met de HTML-specificatie zijn.

 

  • Herbruikbare componenten. Angularjs geeft je de mogelijkheid om HTML's syntax uit te breiden met uw eigen elementen, attributen die gedrag toevoegen of transformeert. Will je <tab> schrijven, <agenda>, of <colorpicker> in plaats van <div> <div> <div> ...? Wil je sneltoetsen koppelen aan een element door het toevoegen van een attribuut als key = 'ctrl-s'? Al deze dingen en nog veel meer mogelijk.

 

Ergens volgende maand (Juni) volgt er een tutorial over het gebruik van AngularJS. Deze zal ook op onze blog verschijnen