APPLE watch, UX naar de massa

Er zijn 0 waarderingen

Apple, App, Watch, Smartwatch, security,UX

De Apple Watch is al sinds april te koop, maar in Nederland is de gewilde gadget helaas nog steeds niet leverbaar. Ik werk in een bedrijf vol Apple-fans, dus al snel verschenen de eerste exemplaren via buitenlandse connecties toch op de werkvloer.

 

De eerste indruk is goed en we ontwikkelen inmiddels zelfs al apps voor het platform. Wij denken namelijk dat de Apple Watch grote kansen biedt voor bedrijven om op nieuwe manieren met consumenten te verbinden.

 

De markt voor smartwatches leek al redelijk verzadigd met horloges als de Pebble en op Android Wear gebaseerde toestellen van onder andere Samsung, LG en Sony. Van een groot succes was echter nog geen sprake. De Apple Watch lijkt daar verandering in te brengen, ook al werd hij aanvankelijk maar met matig enthousiasme onthaald, wat vergelijkbaar is met de reacties op de eerste iPad.

 

Volgens de laatste berichten zijn er wereldwijd al circa 2,5 miljoen exemplaren verkocht. Dat komt nog niet in de buurt van de 36 miljoen in het eerste jaar, die analisten van Morgan Stanleyvoorspellen, maar het is een begin. De Apple Watch wordt nu nog gezien als een mooi sieraad en een soort second screen voor de iPhone.

 

Maar als ik mijn Apple Watch-dragende collega's spreek, dan hoor ik heel positieve reacties. Als early adopters ervaren zij het horloge echt als een aanvulling op hun leven, ook al zijn de mogelijkheden nu nog beperkt. Zij zien namelijk ook de potentie die de Apple Watch heeft, en de nieuwe mogelijkheden die dit nieuwe mobiele platform biedt om de user experience nog persoonlijker te maken dan met websites en smartphone-apps mogelijk is.

Second screen

Apple is een meester op het gebied van user experience. De elegante combinatie van hardware en design maken het merk onweerstaanbaar. De Apple Watch past prima in dat plaatje, omdat het naast een stuk technologie ook een sierraad is waar je mee gezien wilt worden. In de basis is een smartwatch natuurlijk een horloge, maar het dient daarnaast ook als een second screen voor je telefoon.

 

Een manier om snel informatie te raadplegen of te delen door middel van korte interacties met het horloge. Je iPhone kan hierdoor vaker in de broekzak blijven, wat veel minder afleidt van het leven om ons heen. Apple heeft uiteraard heel goed over nagedacht over het gebruiksgemak en geeft ontwikkelaars strakke richtlijnen en ontwikkeltools om polsvriendelijke apps te ontwikkelen. Voor app-ontwikkelaars is het nu een uitdaging om de juiste context te vinden voor een effectieve app. Ofwel: op welke manier kan je met een app voor een horloge meerwaarde bieden boven een app die alleen op de iPhone werkt?

Digital user experience

Apps voor de Apple Watch zijn nog dun gezaaid, maar dat verandert snel. Ook kunnen ontwikkelaars nu 'native apps' ontwikkelen, die onafhankelijk van de verbinding met de iPhone werken. De apps die wat mij betreft tot dusver het beste de meerwaarde van een smartwatch laten zien, zijn de apps voor Facebook, Instagram, Uber en iTunes. Apps waarmee je zonder je iPhone te pakken, toch even je sociale notificaties kunt bekijken. Of de Uber-app waarmee je met één druk op je horloge een Uber-taxi kunt bestellen. En de mogelijkheid om iTunes of je AppleTV te bedienen met je horloge als afstandsbediening is een geweldige ervaring.

 

Maar er is ook nog een aantal compleet nieuwe ervaringen te ontdekken. Zo ben ik erg enthousiast over de mogelijkheden om via tikken en tekenen op het horloge met andere gebruikers te communiceren of bijvoorbeeld je hartslag met een geliefde te delen. Dit soort dingen staan nog in de kinderschoenen, maar het zou best wel eens het begin kunnen zijn van een nieuwe taal voor directe communicatie tussen mensen via een horloge.

De komende jaren zullen steeds meer mensen 'hun nieuwe leven' beginnen met de Apple Watch. Naarmate de gebruikersaantallen toenemen en het platform volwassen wordt, zullen ook steeds meer bedrijven er apps voor gaan ontwikkelen. Ze willen immers ook op de pols van hun klanten terecht te komen. Ik ben heel benieuwd welke nieuwe interacties zij de komende jaren gaan ontwikkelen om op nieuwe manieren met hun klanten te verbinden.

Onze eerste relaties hebben de projecten voor Watch en Android wear development al gestart, de download snelheid en marktpenetratie ligt gigantisch hoog. Neem contact op met Rutger om meer informatie hierover te krijgen