CRM development, Agile werkmethodiek

Er zijn 0 waarderingen

Project management, CRM, IT, netwerk infra, verander management

Agile: Iedereen kent inmiddels deze best practice project management methode wel, maar het blijft goed om hier even bij stil te staan. Ons leven is enorm veranderd, sinds we meer tijd nemen om te kijken hoe er nu echt binnen een project moet gestuurd.

CRM developent zorgt dat je je project snel en vroeg oplevert

Na de project development sprint, die tussen de 2 en 4 weken duurt, wordt werkende software opgeleverd. Afhankelijk of je (Devops strategie) het doorontwikkeld of niet, wordt het ingezet door je gebruikers. Tijdens je project development sprint heeft je team een duidelijk doel voor ogen. Dit zorgt ervoor dat je werkende software zo snel mogelijk bij je gebruikers ligt

Is er impact op mijn CRM migratie projectmanagment

 Dat betekent dat bijvoorbeeld je CRM migratie  project lekker soepel zal beginnen, en je minder tijd bent aan het beta testen en schrijven van enorme requirement eisen. 

Door een project op te delen, kan je sneller schakelen. Veranderende eisen vanuit de klant zijn minder storend. Agile project management helpt hierbij. 

In de verander projecten offshore is vaak onzekerheid.  En de meeste van deze verander projecten zitten vol met echt nieuwe dingen:

  • Elke plek op aarde kent zijn eigen ideale project strategie.
  • Oplossingen voor tot dan toe onbekende problemen.
  • Installaties moeten onder alle omstandigheden extreem betrouwbaar zijn.
  • Nieuwe installaties zijn vaak zo groot dat transport in delen gebeurt.

 

Alle nodige expertise wordt daarom zo dicht als mogelijk bij elkaar gebracht. De beslissers zitten dicht op de projecten om knopen door te hakken. Elke (korte) projectstap is gericht op bruikbaar resultaat én stuurinformatie voor het vervolg van het migratie project. Alle misstap kunnen miljoenen kosten.

Na afloop wordt opnieuw naar requirements gekeken, grofweg; Moet er iets gebeuren om een goed werkend en veilig product te hebben.

 

De mogelijkheid om per sprint werkende software op te leveren en feedback te verzamelen, maakt dat relatief eenvoudig veranderingen in het ontwikkelingspad kunnen worden aangebracht.

 

Transparantie

Naat per sprint werkende software te leveren, wordt developers gevraagd om dagelijks hun taken te rapporteren. Zo kun je per sprint en per release ook precies de voortgang zien.

Met andere woorden, eigenlijk kun je altijd de voortgang zien en meetbaar maken. Als een developer onverhoopt een paar uur achterop raakt, zijn de gevolgen direct zichtbaar voor de algehele taak, feature, sprint of release.

 

 

 

 

Flexibiliteit

De mogelijkheid om niet alleen op sprintniveau maar zelfs dagelijks gedegen aanpassingen te doen, is iets wat je alleen met agile methodiek bereikt. Je kan nu vele malen beter een project veranderen, en perfectioneren, vaak voordat de week om is.

 

 

 

Efficiëntie

Tijdens ieder project krijg je enorm vaak veranderingen doorgezet en vragen tussendoor. Agile sprints houden je team scherp en on track, daar er een duidelijke missie is. Voor de oplevering is er 1 aanspreekpunt, en je team kan zelf gewoon goed en efficiënt doorwerken.

 

Voorspelbaarheid van het project 

Agile projecten beginnen en eindigen op een vast tijdsmoment. Vast staat dat er niet wordt gehaast om tot een tijdige launch te komen. Door dagelijkse Scrum Meetings weet iedereen waar hij immers aan toe is. Als je weet hoeveel sprints voor een release nodig zijn, hoeveel input voor het project beschikbaar zijn en de benodigde middelen, dan kun je met grotere precisie de kosten van de oplevering voorspellen.

 

Gebruik de ervaring van je development team

Goede agile ontwikkelaars zijn in staat stelt mee te denken en te praten over het verzamelen van requirements en het doen van schattingen. Developement zelf weet zelf goed welke ontwikkelingen mogelijk zijn, zonder loze beloftes. Dit maakt dat de opdrachtgevers en de ontwikkelaars samen meer betrokken zijn en meer ownership hebben dan bij een klassiek project als Prince II.