App development : ABN Amro en ING Saldo met je Apple Watch bekijken

Er zijn 2 waarderingen

App, security, appdesign, Adroid wear, Apple watch

Hoe check jij je bankzaken anno 2015? Veel van ons gaan steeds minder achter de PC om het saldo en andere financiele zaken te bekijken. Onze partners weten dit, en zetten ons steeds vaker in om Android en iOS projecten uit te rollen.

De Apple Watch-app van ABN Amro, genaamd Alert & Check, is vanaf donderdag 09.00 uur te downloaden in de App Store.

Wat kan ik met deze nieuw ontwikkeling in deze App?

Naast het saldo is het mogelijk om via de Apple Watch de laatste vijf bij- en afschrijvingen te zien. Gebruikers kunnen ook specifieke Apple Watch-meldingen instellen, bijvoorbeeld wanneer zij salaris ontvangen of wanneer het saldo een ondergrens passeert. Voor de ABN klanten:  bij de ABN Amro- is  ook de keuze uit zes ontwerpen voor de weergave van het verloop van de rekeningen.

Hoe gaat het dan voor de iOS app van de ING?

Ook ING laat klanten met een nieuwe app voor de Apple Watch hun saldo bekijken. De bank stelt dat het hiermee het bankieren gemakkelijker en snelle wil maken. ING stuurt geen meldingen naar de Apple Watch. Er is natuurlijk ook rekening gehouden met de UX. Onze eigen expert, Tom Beishuizen zal hier later meer toelichting over geven, over de opbouw en werking van deze handige nieuwe app voor de iPhone.

De Mobiel Bankieren-app van ABN AMRO kan sinds vandaag ook overweg met iDEAL betalingen, zo heeft de bank bekendgemaakt. De nieuwe functionaliteit is zowel in de Android- als iOS-app beschikbaar.

iDEAL betalingen in Mobiel Bankieren-app

Wanneer je een iDEAL betaling start, krijg je de keuze om via de app te betalen. Afhankelijk van de begunstigde en je daglimiet kan deze betaling met de vijfcijferige code of e.dentifier ondertekend worden. Het daglimiet kun je zelf instellen, tot een maximum van 3000 euro per overboeking. Je moet dan wel de betaling bevestigen met de e.dentifier.

Vorige maand werd de Mobiel Bankieren-app van ABN AMRO ook al van een update voorzien. Toen werden de opties toegevoegd om betalingen later te verzenden via de takenlijst in de app, periodieke overboekingen in te stellen en de status van betalingen zichtbaar te maken. De app heeft hetzelfde menu als internet bankieren van ABN AMRO, zodat je functies gemakkelijk vindt en snel bankzaken kunt regelen. Verder kun je er gemakkelijk je saldo mee checken, geld overmaken en rekeningen persoonlijk maken met een naam en foto.

Apple Watch

De smartwatch van Apple is vanaf 17 juli in Nederland te koop. Het goedkoopste 38 millimeter-model kost 419 euro, het 42 millimeter-model 469 euro.