RISK MANAGEMENT OPTIONS, Risicobeheer binnen projecten

Er zijn 0 waarderingen

Project Management, Risk Management, CRM consultancy, CRM migratie

Risicobeheer
 

Risicomanagement geschreven op een stukje van de puzzel

Hoe voer je anno 2015 gedegen risico managment uit? Wat zijn de eerste risico's om af te dekken binnen je (software) migratie plannen?


Risicomanagement als een gedeelde of centrale activiteit moet de volgende taken uitvoeren: identiteit betreft; identificeren van risico's en risico-eigenaren - de evaluatie van de risico's met betrekking tot waarschijnlijkheid en de gevolgen daarvan; de opties voor het opnemen van de risico's; prioriteren van de risk management inspanningen; ontwikkelen risicobeheer plannen; machtigen de uitvoering van het risicobeheer plannen; volgen de risicobeheer inspanningen en dienovereenkomstig te beheren. Het mogelijkheden die worden ondergebracht. Het is de taak van het management om de planning die zal plaats bieden de mogelijkheden te doen. De klant is de uiteindelijke rechter, maar de interne doelstellingen zou moeten zijn om een ​​hoger niveau dan de verwachtingen van de klant.

De sleutelwoorden in het risicobeheer zijn: pro-actief; beheer; huisvesten; aanvaardbaar; professionele; mogelijkheid. De behoefte aan nieuwe risico-evaluatie en management technieken nodig om continu sporen mogelijke en kritische risico's en strategieën voor de behandeling van deze risico's, bijvoorbeeld de ontwikkeling: tijdens de productontwikkeling. Het is duidelijk dat zonder een sterke risico beheersplan als onderdeel van het proces, zal een bedrijf te verspillen tijd, geld en middelen, en zal niet aan hun projecten correct te beheren.

Risicomanagement is de som van alle proactief beheer gericht activiteiten binnen een programma dat bedoeld zijn om aanvaardbaar bieden aan de mogelijkheid van storingen in de elementen van een programma. Vanuit het perspectief van een organisatie een mislukking is iets bereikt in minder dan een professionele manier en / of met een minder-dan-voldoende resultaat.

Risk Management Opties


Risicobeheer worden meestal genoemd als risico handling opties onderverdeeld: vermijding, controle, aanname, risico-overdracht, en kennis en onderzoek. In het algemeen, de beoordeling van het management opties is een hip schot omdat de nodige besluiten in het begin van een programma moet gebeuren als er dingen zijn nog steeds vaag. Echter, als ervaren personeel, gezien de feiten, kan men verwachten zeer goede beslissingen, omdat er zelden een echt mysterie over de uitvoerbaarheid van de beschikbare opties. (De uitvoerbaarheid van een optie is meestal slechts een kwestie van planning en financiering.)

Vermijden: Gebruik een alternatieve benadering die niet de kans heeft. Deze modus is niet altijd een optie. Er zijn programma's die hoge risico's in de verwachting van een hoge winsten doelbewust te betrekken. Echter, dit is de meest effectieve risicobeheer techniek als het kan worden toegepast.

Controle: Beheersing van de risico's omvat de ontwikkeling van een vermindering van het risico plan en vervolgens het volgen van het plan. Het belangrijkste aspect is de planning door ervaren personen. Het plan zelf kan parallel ontwikkelingsprogramma's, enz. Te betrekken

Aanname: gewoon accepteren van de risico's en de procedure. Toch kan er een tendens binnen organisaties geleidelijk laat de veronderstelling van een risico te nemen op de aura van een gecontroleerd risico.

Risk Transfer: Betekent waardoor een andere partij om het risico te aanvaarden, meestal een contract of van hedging. Aansprakelijkheid onder constructie of andere aannemers wordt vaak overgedragen op deze manier.

Kennis en Onderzoek: Deze modus is niet "waar" risico hanteren, maar eerder een techniek voor de versterking van andere technieken. Deze aanpak kan het best worden gezien als een aanpassing van de aanpak van een student het schrijven van een scriptie: intensieve studie met gespecialiseerde testen - met andere woorden je huiswerk.

Nooit verwacht dat het initiële risicomanagement plan perfect is. Praktijk, ervaring, en de werkelijke verlies resultaten zullen veranderingen in het plan om verschillende beslissingen worden gemaakt in het omgaan met de risico's worden geconfronteerd dicteren. Om bedrijven te slagen in de eenentwintigste eeuw, die ze nodig hebben om uit te blinken in alle aspecten van hun bedrijf, dat risico management omvat, zodat ze kunnen hun eigen en doelen van hun klanten te voldoen.

Conclusie
Risicomanagement is een continu proces, en is een combinatie van proactief beheer gerichte activiteiten binnen een programma dat bedoeld is om de mogelijkheid van storingen te passen.

Bron